Czwarty tydzień


PRZYKŁADY DAŃ OBIADOWYCH PRZYGOTOWYWANYCH PRZEZ NASZĄ KUCHNIĘ

 

PONIEDZIAŁEK

Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną i ziemniakami, potrawka warzywno-drobiowa, kasza gryczana, kompot wiśniowy.

 

WTOREK

Krupnik z kaszą jęczmienną, domowe kluseczki szpinakowe z ciasta półfrancuskiego polane oliwą z oliwek i posypane tartym serem, kalafior z bułką i masłem, kompot agrestowy.

 

ŚRODA

Zupa pomidorowa z domowym makaronem i natką, filety z piersi kurczaka panierowane w bułce orkiszowej, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot truskawkowy.

 

CZWARTEK

Pomarańczowa zupa-krem jarzynowa, kotlet z białej fasoli i warzyw, ryż mieszany, surówka z kiszonego ogórka, jabłka i cebulki, kompot czereśniowy.

 

PIĄTEK

Rosół z makaronem, marchewką i natką, filet z dorsza gotowany na parze, ziemniaki z masłem czosnkowym, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka z oliwą z oliwek, kompot gruszkowy.