Pierwszy tydzień


PRZYKŁADY DAŃ OBIADOWYCH PRZYGOTOWYWANYCH PRZEZ NASZĄ KUCHNIĘ

  

PONIEDZIAŁEK

Rosół na mięsach mieszanych z makaronem, warzywami i natką, kurczak pieczony, mizeria ze szczypiorkiem, ziemniaki, kompot śliwkowy.

 

WTOREK

Zielona zupa-krem jarzynowa z grzankami pełnoziarnistymi, kotlet z soczewicy z mieszanym ryżem (białym i dzikim), sałata z sosem winegret, kompot truskawkowy.

 

ŚRODA

Zupa fasolowa z ziemniakami i zieleniną, pulpety z mięsa drobiowego z sosem chrzanowym, kasza gryczana, młoda kapusta, kompot jabłkowy.

 

CZWARTEK

Żurek z ziemniakami, jajkiem i chudą kiełbaską, kluski leniwe z prażoną bułką i masłem, kompot wiśniowy.

 

PIĄTEK

Zupa pomidorowa z makaronem i natką, dorsz panierowany w mące kukurydzianej, ziemniaki puree, surówka wielowarzywna, kompot z owoców suszonych.