Drugi tydzień
PRZYKŁADY DAŃ OBIADOWYCH PRZYGOTOWYWANYCH PRZEZ NASZĄ KUCHNIĘ
PONIEDZIAŁEK
Rosół na mięsach mieszanych z domowym makaronem, posypany natką,
filet z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, jabłka z sosem na bazie oliwy z oliwek, kompot wieloowocowy.
WTOREK
Barszcz ukraiński z ziemniakami,
domowe kluseczki lane z ciasta półfrancuskiego ze szpinakiem, polane oliwą z oliwek i posypane tartym serem, żółta fasolka z masłem i prażoną bułką, kompot gruszkowy.
ŚRODA
Krupnik z kaszą jęczmienną i zieleniną,
dorsz panierowany w bułce razowej, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłuszka, kompot rabarbarowy.
CZWARTEK
Zupa ogórkowa z ziemniakami,
pulpety drobiowo-cielęce w sosie pomidorowym, kasza gryczana, kalafior z masłem i prażoną bułeczką orkiszową, kompot malinowy.
PIĄTEK
Zupa pomidorowa z mieszanym ryżem (białym + brązowym), posypana natką,
naleśniki z serem lub dżemem, kompot truskawkowy.