Drugi tydzień


PRZYKŁADY DAŃ OBIADOWYCH PRZYGOTOWYWANYCH PRZEZ NASZĄ KUCHNIĘ

 

 

PONIEDZIAŁEK

Rosół na mięsach mieszanych z domowym makaronem, posypany natką,

filet z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, jabłka z sosem na bazie oliwy z oliwek, kompot wieloowocowy.

 

WTOREK

Barszcz ukraiński z ziemniakami,

domowe kluseczki lane z ciasta półfrancuskiego ze szpinakiem, polane oliwą z oliwek i posypane tartym serem, żółta fasolka z masłem i prażoną bułką, kompot gruszkowy.

 

ŚRODA

Krupnik z kaszą jęczmienną i zieleniną,

dorsz panierowany w bułce razowej, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłuszka, kompot rabarbarowy.

 

CZWARTEK

Zupa ogórkowa z ziemniakami,

pulpety drobiowo-cielęce w sosie pomidorowym, kasza gryczana, kalafior z masłem i prażoną bułeczką orkiszową, kompot malinowy.

 

PIĄTEK

Zupa pomidorowa z mieszanym ryżem (białym + brązowym), posypana natką,

naleśniki z serem lub dżemem, kompot truskawkowy.