Pierwszy tydzień
PRZYKŁADY DAŃ OBIADOWYCH PRZYGOTOWYWANYCH PRZEZ NASZĄ KUCHNIĘ
PONIEDZIAŁEK
Rosół na mięsach mieszanych z makaronem, warzywami i natką, kurczak pieczony, mizeria ze szczypiorkiem, ziemniaki, kompot śliwkowy.
WTOREK
Zielona zupa-krem jarzynowa z grzankami pełnoziarnistymi, kotlet z soczewicy z mieszanym ryżem (białym i dzikim), sałata z sosem winegret, kompot truskawkowy.
ŚRODA
Zupa fasolowa z ziemniakami i zieleniną, pulpety z mięsa drobiowego z sosem chrzanowym, kasza gryczana, młoda kapusta, kompot jabłkowy.
CZWARTEK
Żurek z ziemniakami, jajkiem i chudą kiełbaską, kluski leniwe z prażoną bułką i masłem, kompot wiśniowy.
PIĄTEK
Zupa pomidorowa z makaronem i natką, dorsz panierowany w mące kukurydzianej, ziemniaki puree, surówka wielowarzywna, kompot z owoców suszonych.