Trzeci tydzień
PRZYKŁADY DAŃ OBIADOWYCH PRZYGOTOWYWANYCH PRZEZ NASZĄ KUCHNIĘ
PONIEDZIAŁEK
Pomarańczowa zupa-krem z grzankami razowymi i zieleniną,
indyk gotowany na parze z puree czosnkowo-ziemniaczanym, sałatka z białej kapusty z jabłkiem, marchewką i oliwą z oliwek, kompot jabłkowy.
WTOREK
Zupa grochowa z ziemniakami, makaron penne z kurczakiem, warzywami i sezamem po chińsku (przepis), bukiet surówek, kompot porzeczkowy.
ŚRODA
Zupa pomidorowa z makaronem, kotlet z soczewicy z kaszą gryczaną, surówka z marchewki, jabłka i sosu na bazie oliwy z oliwek i ziół, kompot z suszonych owoców.
CZWARTEK
Barszcz czerwony z ziemniakami, pulpety w sosie pomidorowym z mieszanym ryżem (białym + dzikim) i gotowanym kalafiorem z masłem, kompot wieloowocowy.
PIĄTEK
Barszczyk biały z ziemniakami i jajkiem, pierogi leniwe z prażoną bułką i masełkiem, kompot truskawkowy.