Piąty tydzień


PRZYKŁADY DAŃ OBIADOWYCH PRZYGOTOWYWANYCH PRZEZ NASZĄ KUCHNIĘ

 

PONIEDZIAŁEK

Chińska zupa z makaronem (przepis),

kotlet z indyka panierowany w bułce orkiszowej, surówka z białej kapusty, kompot porzeczkowy.

 

WTOREK

Zupa z zielonego grochu (przepis)

kurczak duszony w warzywach, kasza jęczmienna z masłem, surówka z rzodkiewki, pomidorów i ogórka, kompot wiśniowy.

 

ŚRODA

Zalewajka z ziemniakami na suszonych grzybach posypana koperkiem,

makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem polany oliwą z oliwek i posypany tartym serem, surówka z marchewki z jabłuszkiem, kompot malinowy.

 

CZWARTEK

Chłodnik ogórkowy,

ruskie pierogi z ziemniakami, serem i cebulką, surówka ze szpinaku i pomidorów, kompot truskawkowy.

 

PIĄTEK

Zupa kalafiorowa z ziemniakami i ziołami

ryba smażona, panierowana w bułce razowej, placuszki ryżowo-marchwiowe, mizeria ze szczypiorkiem, kompot z suszonych owoców.