Piąty tydzień
PRZYKŁADY DAŃ OBIADOWYCH PRZYGOTOWYWANYCH PRZEZ NASZĄ KUCHNIĘ
PONIEDZIAŁEK
Chińska zupa z makaronem (przepis),
kotlet z indyka panierowany w bułce orkiszowej, surówka z białej kapusty, kompot porzeczkowy.
WTOREK
Zupa z zielonego grochu (przepis)
kurczak duszony w warzywach, kasza jęczmienna z masłem, surówka z rzodkiewki, pomidorów i ogórka, kompot wiśniowy.
ŚRODA
Zalewajka z ziemniakami na suszonych grzybach posypana koperkiem,
makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem polany oliwą z oliwek i posypany tartym serem, surówka z marchewki z jabłuszkiem, kompot malinowy.
CZWARTEK
Chłodnik ogórkowy,
ruskie pierogi z ziemniakami, serem i cebulką, surówka ze szpinaku i pomidorów, kompot truskawkowy.
PIĄTEK
Zupa kalafiorowa z ziemniakami i ziołami
ryba smażona, panierowana w bułce razowej, placuszki ryżowo-marchwiowe, mizeria ze szczypiorkiem, kompot z suszonych owoców.